2 dl durum vetemjöl
2 dl vetemjöl
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 st ägg
2 krm salt
Det här receptet är lätt att komma ihåg - två av varje ingrediens! Receptet räcker till 4 personer.
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan resten.
Rör samman allt till en fin deg. Knåda gärna till den lite innan den läggs in i en påse och in i kylen i ca 15 minuter.
Dela degen i två delar och kavla ut den till ca 1 mm. Detta momentet är väldigt mycket lättare om man har en pasta-maskin (finns på Cervera).
Skär den tunna degen i remsor, längd och bredd på remsorna bestämmer du själv.
Koka upp vatten, tillsätt salt och därefter pastan.
Koka pastan tills den blivit al dente (det är lite tuggmotstånd i den men den är inte rå) Ca 8-10 minuter brukar det ta. Häll av pastan.
Servera med stuvningar, köttfärssås, kyckling, köttbullar...
Valet är ditt!
Enjoy!