Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img66
H-emmagjord Pasta

INGREDIENSER

2 dl durum vetemjöl 2 dl vetemjöl 2 msk olivolja 2 msk vatten 2 st ägg 2 krm salt
Det här receptet är lätt att komma ihåg - två av varje ingrediens! Receptet räcker till 4 personer. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt sedan resten. Rör samman allt till en fin deg. Knåda gärna till den lite innan den läggs in i en påse och in i kylen i ca 15 minuter. Dela degen i två delar och kavla ut den till ca 1 mm. Detta momentet är väldigt mycket lättare om man har en pasta-maskin (finns på Cervera). Skär den tunna degen i remsor, längd och bredd på remsorna bestämmer du själv. Koka upp vatten, tillsätt salt och därefter pastan. Koka pastan tills den blivit al dente (det är lite tuggmotstånd i den men den är inte rå) Ca 8-10 minuter brukar det ta. Häll av pastan. Servera med stuvningar, köttfärssås, kyckling, köttbullar... Valet är ditt! Enjoy!
Se fler tillbehör