125 gr mandelmjöl
225 gr florsocker
4 st äggvitor
25 gr socker
3-4 droppar Grön och röd karamellfärg
Fyllning
2½ dl grädde
200 gr hallon
200 gr vit choklad
Macarons är en fransk marängkaka som kommer i många olika färger och former. De är lite svåra att få till men lätt värda besväret!
1. Blanda mandelmjöl och florsocker. Sikta sedan blandningen genom en fin sil så att alla små klumpar försvinner.
2. Vispa upp fyra äggvitor till hårt skum. Halvera smeten i varsin skål. Färga äggvitorna med karamellfärg. Blanda väl. Tillsätt mjölblandningen en tredjedel i taget, en skål i taget. Blanda inte smeten för mycket. Det kan leda till att kakorna blir platta och hårda. Blanda heller inte smeten för lite, det kan leda till att kakorna spräcks. Smeten ska likna lava; tjock och ska droppa i stora "klunkar" från skeden du blandar med.
När du är nöjd med smeten, för över den i spritspåsar och spritsa ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Banka sedan plåten lätt i bordet. Detta gör så att luftbubblorna kommer upp till ytan på kakorna. Låt vila i 20-30 minuter.
Under tiden: sätt ugnen på 150 grader och gör fyllningen: smält den vita chokladen över vattenbad, vispa grädden hårt, mixa hallonen och passera dem genom en fin sil (vi vill inte ha frön i fyllningen). Blanda allt noggrant. Ställ in i kylen.
Grädda macaronsen i övre delen av ugnen i ca 12-15 minuter (detta varierar beroende på storleken på kakorna, små kakor kräver mindre tid i ugnen).
Låt kakorna svalna, tag dem sedan från bakplåtspappret, fyll dem med fyllningen och servera!
Enjoy!