Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img69
Grillad Hamburgare med Sauterad Rödlök och Paprika

INGREDIENSER

Biffarna

700 g Blandfärs 2-3 st Vitlöksklyftor 1 knippe Timjan - färsk 1 knippe Rosmarin - färsk Salt Kött och Grill-krydda Peppar Chilikrydda Cayennepeppar

Sauterad Rödlök och Paprika

1 st Rödlök 1 st Orange eller Röd Paprika 2 msk Olivolja 1 msk Socker Salt Peppar
Receptet bör räcka till ca 4-5 hamburgare. Lägg köttfärsen i en bunke. Krossa vitlöksklyftorna och hacka rosmarin- och timjanbladen. Häll i örterna och vitlöken, tillsammans med resten av kryddorna, i bunken med köttfärs. Blanda väl. Tänk på att krydda rikligt eftersom man inte får en lika intensiv smak om man kryddar biffarna efter att man grillat dem. Rulla tennis-stora bollar av köttfärsblandningen och platta sedan till dem med fingrarna. Platta inte till biffarna för mycket för då blir de torra när de grillas. De bör vara ca 2-2½ cm tjocka. Grilla biffarna på medelvärme, alltså inte där det är som varmast. Grilla de ca 5-7 minuter på varje sida. Kontrollera innan de tas från grillen att de inte är råa inuti. -------------------------------------------- Skiva rödlök och paprika. Hetta upp en stekpanna på spisen. Tillsätt olivolja, löken och paprikan. När löken börjar "svettas" tappa lite av sin färg, häll i sockret och rör om väl. Sockret kommer karamellisera löken och paprikan. Tänk på att grönsakerna inte ska stekas knapriga, de ska bara få en fin karamellisering. Smaka av. Om grönsakerna är för söta, tillsätt lite salt och peppar efter smak. -------------------------------------------- Serveringsförslag: Tag hamburgerbröd, lägg på hamburgerdressing på en halva och ketchup på den andra. Lägg på skivade tomater på halvan med hamburgerdressing och ost på den andra halvan. Lägg biffen på halvan med dressing och toppa med de sauterade grönsakerna och den andra halvan hamburgerbröd. Enjoy!
Se fler varmrätter