Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img71
Grillspett

INGREDIENSER

1 st Fläskfilé 1st Zuchini 1 paket Körsbärstomater 4 st Nektariner 1 st Gul lök

Marinad

0,5 dl Ketchup 0,5 dl Santa Maria BBQ Glaze, Red Hot Chili 1 msk Kinesisk Soja 4 st Pressade vitlöksklyftor Kött & Grillkrydda Salt Peppar Cayennepeppar
Receptet räcker till ca 8 stycken grillspett. Lägg grillspetten i blöt, så att de inte brinner upp när du grillar. Blanda ihop ingredienserna till marinaden och smaka av så att den inte är för stark eller för svag. Fördela marinaden i två bunkar. Skölj tomaterna, skala och klyv löken i åttondelar, skär 1 cm tjocka bitar av zucchinin och halvera dem, skär bitar av nektarinerna (akta kärnan), och putsa och skär bitar av fläskfilén. Lägg köttet i en bunke och grönsakerna i den andra. Marinera i minst en timme. Trä på alla ingredienserna på grillspetten och grilla tills köttet är klart. För att få extra saftigt kött, pensla på marinaden som blev över under tiden köttet grillas. Så fort köttet ser torrt ut - pensla på mer. Innan servering - toppa med lite färsk persilja. Enjoy!
Se fler varmrätter