250 gr Mörk Choklad
250 gr Mjölkchoklad
250 gr Vit Choklad
Hackade Hasselnötter
Kokosflingor
Havssalt
Perfekt att ge bort i present eller ha hemma till kaffet
1. Smält den mörka chokladen i en skål över vattenbad. När chokladen når ca 45-46 grader, ta den från vattenbadet, häll över den till en annan skål och låt den svalna till ca 30-35 grader. Rör om så att den inte stelnar helt.
2. Gör samma sak med de andra chokladsorterna. Anledningen till att man mäter temperaturen på chokladen är att chokladen blir grynig om man klickar ut den och låter den svalna i kylskåpet direkt.
3. Lägg ut ett bakplåtspapper på en bricka och klicka chokladen lite slumpmässigt på pappret. Ta en tandpetare, rör om och dra den mellan chokladklickarna.
4. Toppa med hackade hasselnötter, kokosflingor och salt. Låt stelna i kylen i minst en halvtimme.
5. Enjoy!