3 st Ägg
2 dl Socker
½ dl Mjölk
2 tsk Bakpulver
2 dl Mjöl
Fyllning
Drottningsylt
2 portioner Marsánkräm
Rulltårtan (Eng. Swiss Roll eller Jelly Roll) tros ursprungligen ha kommit någonstans från Centraleuropa på 1800-talet. Den finns numera i olika versioner från alla delar av världen; i Indien är det t ex. populärt att använda ananas-sylt i rullen, och i Spanien är det vanligt med chokladtryffel eller grädde. Den här versionen är dock Emmalagat's. Hoppas ni gillar den!
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt, och tillsätt mjölken.
Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål och sikta ner det, med en sil, i äggblandningen. Blanda väl.
Häll ut smeten i en djup plåt klädd med bakplåtspapper. Fördela smeten jämt över hela plåten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 minuter, eller tills den är gyllenbrun. Håll alltid ett vakande öga på kakan, den får absolut inte bli bränd. Blanda marsánkrämen medan kakan gräddas.
Tag ut kakan ur ugnen och strö lite socker på den. Tag sedan ett till ark bakplåtspapper och lägg ovanpå kakan. Tag upp kakan från plåten och vänd den uppochner, så att det "gamla" pappret är på ovansidan, och lägg den sedan på ett bord. Fyll kakan med marsánkräm och drottningssylt och rulla sedan ihop den till en rulltårta. Packa in kakan i bakplåtspapper och låt den svalna i kylen.
Servera med kaffe.
Enjoy!