Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img81
Marinerade Short Ribs

INGREDIENSER

1 paket Short Ribs från City Gross, ej färdigmarinerade 4 msk Sweet Baby Ray's Barbeque Sauce 1 msk Aprikos- eller apelsinmarmelad 1 msk Olivolja 3 st Vitlöksklyftor 1st Schalottenlök 2 msk Kinesisk Soja Salt Grovmalen Svartpeppar Cayennepeppar Chillipeppar
Dessa revbensspjäll är helt fantastiskt goda. De tar sin tid att tillaga, men det är helt klart värt det! Receptet räcker till 2-3 personer. Förberedelser: Blanda Barbeque-såsen, marmeladen, olivolja och soja i en skål. RIV ner vitlöken och schalottenlöken och tillsätt därefter kryddorna. Smaka av. Lägg revbenen i en stor form och pensla på marinaden. Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i kylen över natten. Dagen efter: Värm ugnen till 125 grader. Ställ in formen, fortfarande täckt med aluminiumfolie, och låt den stå där i 1½ timme. Efter 1½ timme - tag ut formen, tag av folien och häll försiktigt ut vattnet/fettet som bildats i formen. Pensla sedan på lite mer Barbeque-sås och ställ in formen i ugnen i ytterligare 1 timme - nu utan folien. Efter ytterligare en timme - tag ut formen och pensla på mer Barbeque-sås. Om du vill kan du också krydda upp såsen med salt, svartpeppar och cayennepeppar för en liten extra kick. Kom ihåg att smaka av såsen innan du penslar på den bara. Ställ in formen igen. Höj nu värmen till 225 grader och grilla i ytterligare en halvtimme eller tills marinaden ser ut att ha karamelliserats och revbenen har fått en helt fantastisk färg. Servera med tsatsiki och smörkokt potatis, melonsallad, ugnsstekta rotfrukter eller helt för sig själva. ENJOY!
Se fler varmrätter