Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large emmalagat limecheesecake2
Lime Cheesecake med Passionsfrukt och Hallon

INGREDIENSER

Botten

100 gr Smör 12 st Digestive Kex

Cheesecake

2 st Ägg 1½ dl Socker 400 gr Philadelphiaost 2 dl Créme Fraiche 4 st Gelatinblad 2 st Lime (rivet skal + saft) 1 tsk Vaniljsocker

Garnering

8 msk Vatten 2 st Gelatinblad 4 msk Socker 4 Passionsfrukter Färska Hallon Mynta
Det här receptet går inte av för hacke! Underbar och lätt cheesecake med syrlig passionsfrukt och färska hallon, perfekt till sommarfikat! 1. Smält smöret i en kastrull och krossa kexen noggrant i en bunke. Blanda smör och kex till en massa som man kan trycka samman till en klump med fingrarna. Tryck ner massan i en form med löstagbar kant (26 cm i diameter) och ställ in i kylen för att stelna. 2. Medan bottnen stelnar lägg 4 gelatinblad i kallt vatten. Separera äggulor och äggvitor, och blanda gulorna med créme fraiche, färskost, socker, vaniljsocker och limeskal, i en bunke. 3. Värm saften från limen i en kastrull. Ta upp gelatinbladen från det kalla vattnet och låt de smälta i limesaften. När bladen har smält, låt saften svalna något och häll sedan försiktigt ner allt i ägg/ost-smeten. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd sedan ner dem i smeten. Häll blandningen i formen och ställ in i kylen i MINST en timme. GARNERING 1. Lägg gelatinbladen till garneringen i kallt vatten. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt gelatinbladen och låt smälta. 2. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Ta inte med hinnorna! 3. Blanda ner frukten i kastrullen och låt allt svalna. Häll gelén över tårtan och ställ in i kylen igen i en timme till, eller tills gelatinet har stelnat. SERVERING Lossa FÖRSIKTIGT tårtan från formen. Garnera med hallon och några mynta-blad! Enjoy!
Se fler efterrätter