Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large stekmacka
Texasmacka

INGREDIENSER

4 skivor Grekiskt lantbröd 4-5 blad Krispsallad 1-2 st bifftomater 1 st Texasstek ½ st Rödlök 1 krm Salt 1 krm Peppar ½ krm Cayennepeppar 1 msk Olivolja 2 dl Créme Fraiche 2st Vitlöksklyftor ½ knippe Persilja
En klar vinnare i sommar! Sjukt enkelt och supergott - testa ska ni få se! Receptet räcker till fyra stora mackor. 1. Blanda olivolja, salt, peppar och cayennepeppar och gnugga in blandningen i köttet. Grilla köttet ca 3 minuter på varje sida (medium), ta det sedan från grillen och låt det vila på en tallrik i ca 5 minuter innan du skär upp det. 2. Lägg brödet på grillen. Vänd det efter ca en minut på varje sida, eller när önskad färg uppnås. 3. Blanda créme fraiche, salt, peppar och pressade vitlöksklyftor i en skål. 4. Skär köttet i långa "remsor" och bred vitlökssåsen på brödskivorna. Lägg på sallad, kött, några skivor tomat, rödlök och toppa med persilja. Enjoy!
Se fler varmrätter