Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img85
Asiatisk Köttfärsröra med Sallad

INGREDIENSER

2-3 msk jordnötsolja eller solrosolja 1 msk riven färsk ingefära 2 st pressade vitlöksklyftor 2 st röda chilifrukter 3-400 gr fläskfärs 1½ tsk vitpeppar 200 gr konserverade bambuskott 100 gr shiitakesvampar 1 st schalottenlök 2 msk kinesisk soja 1 skvätt sesamolja 1 näve jordnötter 1 näve cashewnötter 1 st lime 1st salladslök 1 knippe persilja Valfri bladsallad
Detta receptet är helt perfekt för de som kanske inte är så sugna på tillbehör som potatis, ris eller pasta, och gillar asiatisk mat! Receptet räcker till 3-4 personer. 1. Hetta upp jordnötsoljan i en stekpanna, eller en wokpanna om du har det. Tillsätt ingefära, vitlök och en av chilifrukterna (urkärnad och finhackad). Fräs i ca 1-2 minuter. 2. Tillsätt köttfärsen och krydda upp med vitpeppar. Hacka sedan de konserverade bambuskotten, svampen och schalottenlöken, och häll detta i köttfärsblandningen. Bryn köttfärsen tills den är nästintill klar. 3. Tillsätt soja och sesamolja. Hacka jordnötter, cashewnötter, salladslök och persilja och blanda i köttfärsen. Blanda väl och tillaga allt tills köttfärsen är helt klar. 4. Lägg upp valfria salladsblad (här används färdig spenatblandning) på en tallrik. Häll köttfärsblandningen ovanpå. Kärna ur och finhacka den andra chilifrukten, hacka salladslöken, och strö sedan detta ovanpå köttfärsblandningen. Tillsätt en limeklyfta och (valfritt) toppa även med några sesamfrön. ENJOY!
Se fler varmrätter