110 g Smör
55 gr Brunt Farinsocker
35 gr Vitt Strösocker
1 st Äggula
1 tsk Vaniljextrakt
160 gr Vita och mörka Chokladknappar
150 gr Mjöl
Otroligt goda Chocolate Chip Cookies, med två olika sorters choklad! Detta recept blir 8-10 kakor.
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mikra smöret i 20 sekunder på hög värme så att det blir mjukt, men inte så mycket så att det smälter. Blanda smöret med socker (båda sorter), äggula, vaniljextrakt och choklad.
3. Tillsätt mjöl och arbeta ihop smeten till en ganska fast deg, som lätt släpper från kanterna på bunken du blandar i.
4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Fördela och skopa upp degen. Forma alla delar till en liten boll som du sedan plattar ut, på plåten.
5. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter, eller tills kakorna är gyllenbruna.
6. Ta försiktigt ut kakorna och för över dem, fortfarande på bakplåtspappret, till en bänk eller ett bord. Låt dem svalna och stelna.
Tips! Ät dem ljumna och drick ett glas mjölk till. Supergott!