300 gr osaltat smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
Dekorering
Vispad grädde
Riven kokos
Kristyr
Strössel
Piffa till fikat på studenten! Dessa söta små hatt-bakelser är himmelskt goda, och inte alls svåra att göra. Testa själv, vettja! Rulltårtan
1. Vispa ägg och socker poröst.
2. Sikta ner kakao, bakpulver och potatismjöl- blanda väl.
3. Lägg bakplåtspapper i en stor ugnsplåt med höga kanter. Häll i smeten.
4. Grädda i 225 grader i ca 5-7 minuter. Ha koll på kakan så att den inte bränns!
5. Ta ut kakan ur ugnen och vänd ut den på ett bakplåtspapper. Sockra inte. Låt kakan svalna.
Fyllning
1. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Det hjälper om smöret är rumsvarmt.
2. Häll i äggulan och blanda noggrant.
3. Fördela fyllningen över kakan. Se till att kakan är så pass sval att smöret inte smälter.
4. Rulla försiktigt ihop kakan och lägg den i kylen.
Dekoration
1. Skär bitar, ca 2 cm tjocka, av kakan.
2. Spritsa en ring av kristyr på kakan och doppa i gult strössel.
3. Fyll i ringen med mer kristyr och doppa i blått strössel (eller i någon annan trevlig färg).
4. Vispa grädde och spritsa ovanpå bakelsen. Toppa med kokosflingor!
Enjoy!