Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large kaka
Studentbakelser

INGREDIENSER

Rulltårta

6 st ägg 3 dl socker 4 msk kakao 2 tsk bakpulver 1½ dl potatismjöl

Fyllning

300 gr osaltat smör 4 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 st äggula

Dekorering

Vispad grädde Riven kokos Kristyr Strössel
Piffa till fikat på studenten! Dessa söta små hatt-bakelser är himmelskt goda, och inte alls svåra att göra. Testa själv, vettja! Rulltårtan 1. Vispa ägg och socker poröst. 2. Sikta ner kakao, bakpulver och potatismjöl- blanda väl. 3. Lägg bakplåtspapper i en stor ugnsplåt med höga kanter. Häll i smeten. 4. Grädda i 225 grader i ca 5-7 minuter. Ha koll på kakan så att den inte bränns! 5. Ta ut kakan ur ugnen och vänd ut den på ett bakplåtspapper. Sockra inte. Låt kakan svalna. Fyllning 1. Blanda smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Det hjälper om smöret är rumsvarmt. 2. Häll i äggulan och blanda noggrant. 3. Fördela fyllningen över kakan. Se till att kakan är så pass sval att smöret inte smälter. 4. Rulla försiktigt ihop kakan och lägg den i kylen. Dekoration 1. Skär bitar, ca 2 cm tjocka, av kakan. 2. Spritsa en ring av kristyr på kakan och doppa i gult strössel. 3. Fyll i ringen med mer kristyr och doppa i blått strössel (eller i någon annan trevlig färg). 4. Vispa grädde och spritsa ovanpå bakelsen. Toppa med kokosflingor! Enjoy!
Se fler efterrätter