Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt alla torra ingredienser, kläck därefter i äggen ett i taget och till sist sirapen. Hacka chokladen till ca 0,5 centimeter stora bitar blanda ner dem i smeten.
Häll smeten i en ugnsform (rund, ca 26 cm i diameter) och grädda i 175 grader i 25 minuter.
Glassyr:
Häll grädde och sirap i en kastrull. Låt koka upp tre-fyra gånger. Var noga med att röra hela tiden.
Sänk värmen och häll i chokladen lite pö om pö. Rör noga.
Chokladen kommer smälta i grädden och bli till en slät och fin glassyr. Låt den svalna något innan den hälls på kakan.
Servera kakan väl kyld. Glassyren kommer stelna mer och mer ju kallare kakan blir, och det kommer bli lättare att portionera ut bitar.
Ett tips är att göra kakan kvällen innan den ska serveras. Då kakan också är väldigt mäktig är även ett tips att servera den tillsammans med vaniljglass.
Enjoy!