Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img30
Morotskaks-muffins med Kokos och Jordgubbar

INGREDIENSER

Muffinsmet

2 st ägg 2 dl strösocker 3 dl rivna morötter 2 dl solrosolja 2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk kanel 0,5 tsk bikarbonat

Glassyr

100 gr smör 100 gr Philadelphiaost 1 tsk vaniljsocker 1 dl florsocker

Dekoration

Kokosflingor Jordgubbar
Lätta, fluffiga muffins som smakar gudomligt gott till vår-/sommarkaffet! Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt de rivna morötterna och solrosoljan. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt sedan blandningen i morotssmeten. Häll upp smeten i formar, ca två tredjedelar upp i formen, och grädda i 175 grader, mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills muffinsen har fått fin färg och en tandpetare kan stickas ner utan att komma upp kladdig. Blanda smör, mjukost, florsocker och vaniljsocker till glassyren. Tänk på att florsocker "dammar upp" när det vispas eller blandas för hårt, så om en elvisp används; se till att blanda ner sockret i de kladdiga ingredienserna med en sked eller gaffel innan. När muffinsen har svalnat helt kan man börja dekorera dem med glassyr, doppa dem i kokos och garnera med en jordgubbe ovanpå. Muffinsen blir saftiga och väldigt goda! Om man inte vill göra muffins utan en enda stor kaka av smeten istället; häll smeten i en ugnsfast form och fördela den jämt i hela formen. Grädda kakan i 175 grader, i mitten av ugnen i ca 35 minuter.
Se fler efterrätter