½ blomkålshuvud
5 dl vatten
1 st gul lök
1 st vårlök
3 dl grädde
50 gr smör
2-3 msk kycklingfond
2-3 krm Salt
2-3 krm Peppar
1 krm Muskotnöt
1 krm Cayennepeppar
Topping
1 paket Bacon
½ knippe Gräslök
Den här soppan är krämig, len och helt oemotståndligt god! Räcker till 4 personer.
1. Hacka och stek löken i smöret i en stor kastrull.
2. Tillsätt vatten och fond.
3. Ta bort bladen och stammen från blomkålen. Bryt av små blomkålsbuketter och lägg i kastrullen. Koka tills blomkålen har mjuknat, ca 10 min.
4. Tillsätt grädden och smaka sedan av med kryddorna. Låt soppan koka upp några gånger under omrörning tills den känns något tjockare.
5. Tag kastrullen från plattan och mixa soppan med en stavmixer tills soppan blir slät.
6. Strimla 6-8 baconskivor och knaperstek dem. Hacka eller klipp gräslöken.
7. Häll upp soppan i en skål eller en djup tallrik. Strö bacon och gräslök ovanpå.
Servera med några enkla dinkel-kex och ett glas kall mjölk.
Enjoy!