Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img38
Kanelbullar

INGREDIENSER

Bulldeg

850 gr vetemjöl 50 gr jäst (för söta degar) 150 gr smör 1 dl socker ½ tsk salt 5 dl mjölk

Fyllning

300 gr smör 2 dl socker 4 msk kanel ½-1 dl finhackad sötmandel

Pensling

1-2 st ägg 2-3 dl pärlsocker
Receptet ger ca 40 bullar. 1. Smula sönder jästen i en stor bunke. 2. Värm mjölken i en kastrull till 37 grader, och tillsätt därefter mjölken till jästen. Rör om tills jästen är helt upplöst. 3. Tillsätt salt, socker och mjöl. Arbeta ihop ingredienserna till en slät deg. Låt jäsa under bakduk i ca. 30-40 minuter. Degen ska helst ha fördubblat sin storlek efter jäsningen. 4. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och sätt ugnen på 200 grader. 5. Dela degen i två delar. Kavla sedan ut en del i taget till önskad storlek på mjölat bakbord. Bred fyllningen över degen och rulla sedan ihop den, från långsida till långsida. Skär sedan 20 bitar av rullen. Lägg bitarna i bullformar och ställ på en plåt. 6. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. 7. Pensla på ägg och strö över pärlsocker. 8. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 10 minuter. Servera med ett glas kall mjölk.
Se fler efterrätter