Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img46
Knäckig Äppelpaj

INGREDIENSER

2½ dl vetemjöl 2 dl socker 1 msk ljus sirap 1 st ägg 100 gr smör 2-3 st stora äpplen 1 msk kanel
Smält smöret i en kastrull. Blanda alla ingredienser förutom äpplena i en bunke. Det kommer bli en ganska tjock och seg massa. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg äpplena i en smörad ugnssäker form. Strö lite socker i botten innan äpplena läggs i. Det karamelliserar äpplena lite. Strö lite socker och kanel ovanpå äpplena. Fördela degmassan jämnt över äpplena. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, i ca 20-25 minuter eller tills pajen fått fin gyllene färg. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.
Se fler efterrätter