Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img47
Kolasås

INGREDIENSER

½ dl Grädde 1 dl Socker 1 tsk Vaniljsocker ½-1 dl Sirap 50 gr Smör
När jag växte upp hade jag ALLTID kolasås på min glass. Hellre kolasås än chokladsås, alla gånger! Här är ett kalasrecept på kolasås, som toppar alla köpta kolasåser någonsin! Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt koka upp 3-4 gånger under omrörning. När du märker att såsen börjar bli tjock, ta den ifrån plattan och häll upp den i en liten såsbringare och låt den svalna något. Serveringsförslag: Gammaldags vaniljglass, banan och hackad mandel. Toppa med kolasås. Tips! Om du får sås över, ställ in den i kylen. Där håller den i ca en vecka. Dock kan den stelna i tillbringaren, men då fungerar det utmärkt att bara mikra den i någon minut.
Se fler tillbehör