Emmalagat logo c44555a44202d1c9be214159adc71a7f1b8c0ce3f0cea7ae6b0a237eeee09917
Large img48
Räkröra i tunnbröd

INGREDIENSER

2 st Tunnbröd 2 dl (Lätt-)Majonnäs 2 dl (Lätt-)Créme Fraiche 1 knippe färsk Dill 4 st Ägg 1 burk Räkor i lake ca 20 st Färska räkor Citron Isbergssallad
En lite mer elegant twist på en tunnbrödsrulle med räkröra. Fungerar precis lika bra som förrätt till nyårsmiddagen som huvudrätt på midsommar! Lägg tunnbröden i mikron och värm på högsta värme i 30 sekunder. Tag två skålar och klä in insidan av dem med bakplåtspapper. Tag de varma bröden och forma dem efter skålarnas insida. Låt svalna något. Tag sedan ur bakplåtspapprena med bröden fortfarande i dem. Sätt ugnen på 100 grader och värm/grädda bröden tills det börjat stelna. Tar ca 5 minuter. Koka äggen ca 7-8 minuter. Blanda majonnäs, créme fraiche och hackad dill. Häll av burken med räkorna och tillsätt även dem i blandningen. När äggen kokat färdigt, låt dem svalna något innan de skalas. Hacka ner två av äggen i räkröran. Smaka av. För att höja sältan i röran kan man tillsätta en matsked löjrom. Fyll bröden med ett eller två salladsblad och räkröra. Dekorera med färska räkor, ägg, en dillkvist och en skiva citron. Servera med ett glas vitt vin.
Se fler förrätt