
Hamburgarbröd
Blir ett dussin bröd

Jäst
14 g
Mjölk
500 g
Smör
50 g
Socker
1 tesked
Salt
1 tesked
Gurkmeja
0.5 tesked
Mjöl
800 g
Sesamfrön
1 matsked
Ägg
1 g
Jäst
14 g
Smula jästen i en bunke
Mjölk
500 g
Smör
50 g
Smält smöret och häll i mjölk, värm till fingervarmt.
Socker
1 tesked
Salt
1 tesked
Gurkmeja
0.5 tesked
Mjöl
800 g
Häll över smör och mjölk i bunken med jäst och tillsätt salt, socker, gurkmeja & mjöl. Arbeta degen i ca 10 min i maskin
Jäs i ca 40 min
Vänd degen tills den är smidig nog att dela i 10-12 bullar och låt jäsa på plåt under duk i ca 30min
Sätt ugnen på ca 220°C.
Sesamfrön
1 matsked
Ägg
1 g
Pensla med vispat ägg och strö på sesamfrö
Grädda ca 10 min i mitten av ugnen